Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Twitter κατηγορεί την Βενεζουέλα

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό

1«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι εικόνες στο Twitter έχουν αποκλειστεί στη Βενεζουέλα. Θεωρούμε ότι είναι η κυβέρνηση που τις εμποδίζει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) .

Το Twitter προσέφερε στους χρήστες του ένα εργαλείο για να παρακάμψουν την φραγή όπως έγινε γνωστό.

twitter_7Εν τω μεταξύ ορισμένοι χρήστες του Twitter στη Βενεζουέλα παραπονέθηκαν ότι οι φωτογραφίες και οι εικόνες που απεικονίζουν τα αντικυβερνητικά γεγονότα δεν είναι «ορατές» ούτε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα CANTV. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των γεγονότων, καθώς οι τηλεοράσεις δεν μεταδίδουν τα γεγονότα υπό τον φόβο της τιμωρίας.

Οι κινητοποιήσεις στο Καράκας και σε διάφορες επαρχίες, είναι μέρος ενός κινήματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες από φοιτητές που διαμαρτύρονται κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης, της ανασφάλειας και των ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

By