Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Twitter «σκοτώνει» το… @

Το σύμβολο «@» μπορεί σύντομα να εξαφανιστεί από το Twitter

twitter_7Ορισμένοι χρήστες του Twitter έχουν παρατηρήσει ότι το σύμβολο @ έχει αφαιρεθεί από τις απαντήσεις τους στα διάφορα τουίτς, και αυτό αποτελεί ένα πείραμα του κοινωνικού δικτύου να κάνει ευκολότερη την χρήση του για τους νέους αλλά και παλιούς δυσαρεστημένους χρήστες .

Η εξαφάνιση του @ είναι μια μικρή κίνηση . Λίγα άλλα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο ως έναν τρόπο να δείξει ο χρήστης με ποιόν άλλο χρήστη συνομιλεί.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν δοκιμάσει το Twitter και στη συνέχεια έχουν σταματήσει τη χρήση του

Αλλά στο Twitter το… παπάκι (@ ) βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κρίσιμης συζήτησης εντός της εταιρείας, για το πώς να αρχίσει η βάση των χρηστών του Twitter να αυξάνεται και πάλι. Μερικοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Twitter, Ντικ Κοστόλο – θεωρούν ότι οι διάφοροι κωδικοί που χρειάζεται αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιούνται στο Twitter μπορεί να αποτρέπουν τους νέους χρήστες να εγγραφούν. Πρέπει κανείς να είναι έμπειρος στο συγκεκριμένο social media για να γνωρίζει τι σημαίνουν όροι όπως @ , # , RT , MT και # FF, και για έναν νέο χρήστη μπορεί η ανάγκη του να χρησιμοποιούνται, να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να παραμείνει φαν του.

Μοιάζουν με κώδικα υπολογιστή , και αν υπάρχει ένα πράγμα που οι απλοί χρήστες μισούν , είναι οι κώδικες. Οι τακτικοί και απλοί χρήστες είναι το μέλλον του Twitter και έτσι πρέπει να δώσει κίνητρα… απλοποίησης στον κόσμο, έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια .

Όμως, όσον αφορά την προσέλκυση των απλών αυτών ανθρώπων, το Twitter σήμερα δεν το καταφέρνει : Έχει προσθέσει μόνο 1 εκατομμύριο χρήστες στις ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο, φέρνοντας αμερικανικό κοινό στα 54 εκατ. χρήστες. Το Twitter είχε 241 εκατ. χρήστες παγκοσμίως το 4ο τρίμηνο του 2013 , προσθέτοντας μόλις 9 εκατ. ευρώ συνολικά από την προηγούμενη περίοδο.

Ακόμη χειρότερα, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν δοκιμάσει το Twitter και στη συνέχεια έχουν σταματήσει τη χρήση του.

By