Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Windows RT tablet της Nokia, έρχεται το Σεπτέμβριο

Την είσοδο της στα Windows tablets πρετοιμάζει η Nokia, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα τη δική της πρόταση στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheVerge.

Το tablet της Nokia θα στηρίζεται στην πλατφόρμα των Windows RT, κάτι που σημαίνει ότι θα διαθέτει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και θα είναι σε θέση να τρέχει όλες τις εφαρμογές του νέου μοντέρνουν περιβάλλοντος αλλά όχι τις κλασσικές desktop εφαρμογές. Μοναδική εξαίρεση το Office 2013 που έρχεται προεγκατεστημένο με όλα τα Windows RT tablets.

Red_Nokia_Tab

Με κωδική ονομασία Vanquish, το νέο tablet της Nokia θα διαθέτει σύμφωνα με τις φήμες τον τετραπύρηνο Snapdragon 800 της Qualcomm στα 2.15 GHz με 32GB αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη LTE δικτύων. Σε φωτογραφίες που διέρρευσαν σήμερα, μπορεί να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τη δημιουργία της Nokia η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει οθόνη 10.1 ιντσών

Στα αρχικά σχέδια της εταιρείας ήταν μέχρι πρότινος και η παρουσίαση ενός ειδικού καλύματος το οποίο θα διαθέτει όχι μόνο πληκτρολόγιο, αλλά και μπαταρία που θα χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν θα κυκλοφορήσει μαζί με το tablet, κάτι που περιμένουμε να δούμε στη φημολογούμενη παρουσίαση της 26ης Σεπτεμβρίου.

By