Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τρέχουν οι εξελίξεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

«Επί ποδός» για την υπόθεση με δάνεια του ιδρύματος

taxydromiko800_191213

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να «τρέξουν» οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τις αρχές να αναμένουν στην Ελλάδα το πρώην επικεφαλής του ιδρύματος, Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία, μετά από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, όπου και κρατείται.

Μέχρι και τη σύλληψή του, σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.

Είπε ακόμη ότι, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους της υπόθεσης ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By