Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τρία άτομα απολογούνται για την υπόθεση των ναρκωτικών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το «NOOR ONE» αφού το δεξαμενόπλοιο μετακινηθεί δυτικότερα

iroC

Τρία άτομα, ο 32χρονος Έλληνας, ο 47χρονος Ιρανός και ένας ναυτικός, υπήκοος Ινδίας, απολογούνται σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια Πειραιά για την ποσότητα «μαμούθ» ηρωίνης άνω των δύο τόνων που μεταφέρθηκε με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα και, στη συνέχεια, αποθηκεύτηκε σε δύο αποθήκες στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Ο 47χρονος Ιρανός, που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ήταν και ο μοναδικός που κατέθεσε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, επρόκειτο να απολογηθεί χθες, αλλά ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα, παρουσία συνηγόρου. Στην κατάθεσή του, ο Ιρανός φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν, από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει υποστηρίξει ότι για τον ρόλο αυτόν θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ. Ο 32χρονος Έλληνας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη, στη Φιλοθέη. Χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση τεσσάρων από τα έξι μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες (όλοι τους Ινδοί υπήκοοι)- του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» που μετέφερε το μεγάλο φορτίο της ηρωίνης στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν την ανάμιξή τους στην υπόθεση της μεταφοράς ηρωίνης στην Ελλάδα δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα. Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το «NOOR ONE» αφού το δεξαμενόπλοιο μετακινηθεί δυτικότερα.

By