Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Τρίγωνο των Βερμούδων» η Ουκρανία για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Χάθηκαν τα ίχνη και δεύτερης ομάδας παρατηρητών του Οργανισμού στα ανατολικά της χώρας

osce640-360_210314

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει χάσει κάθε επαφή με μια δεύτερη ομάδα παρατηρητών κοντά στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Περίπου το μεσημέρι σήμερα, η ειδική αποστολή παρατήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία έχασε κάθε επαφή με τα μέλη της ομάδας της που εδρεύει στο Ντονέτσκ. Η ομάδα βρισκόταν σε περιοχή δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ και κατευθυνόταν προς το Ντνιπροπετρόβσκ, όταν χάθηκε η επικοινωνία» εξήγησε ο ΟΑΣΕ σε ανακοίνωσή του.

Ο Οργανισμός έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχασε κάθε επαφή το βράδυ της Δευτέρας με 4 από τους παρατηρητές του στο Ντονέτσκ.

Η ομάδα που φέρεται να αγνοείται σήμερα «αποτελείται από 11 μέλη της ειδικής αποστολής παρατήρησης που επέβαιναν σε τρία οχήματα. Σταμάτησαν τους παρατηρητές σε οδόφραγμα στη Μαρίνκα» διευκρίνισε ο ΟΑΣΕ.
Πρόκειται για 2 Βούλγαρους, έναν Αυστριακό, έναν Ολλανδό, έναν Φιλανδό, έναν Ιταλό, έναν Νορβηγό, έναν Πολωνό, έναν Ρώσο, έναν Σλοβάκο και έναν Αμερικανό.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και χρησιμοποιούμε τις επαφές μας στο πεδίο. Η ουκρανική κυβέρνηση, όπως επίσης οι τοπικές αρχές, έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

By