Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα «βλέπει» ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη»

eurogroup daiselblum fosphotos

Στο ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το ύψος της βοήθειας θα είναι δυνατόν να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι.«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή.  Υπογράμμισε δε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη,» σημείωσε, στη συνέχεια,  ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ανέφερε ακόμη ότι για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

By