Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έβγαλαν στο εξωτερικό 3,5 εκατ. ευρώ

Τα εμβάσματα εστάλησαν την περίοδο του 2009-2012 και το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών

vouli

«Καίει» ο κατάλογος του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, αφού στη μαύρη λίστα βρίσκονται και τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, έστειλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα εμβάσματα εστάλησαν την περίοδο του 2009-2012 και το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε ένας τους έβγαλε στο εξωτερικό ποσό που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Στην επίμαχη λίστα, την οποία έχει στα χέρια της πλέον η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πέρα από τους πολιτικούς περιλαμβάνονται γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόρο αλλά και πολιτικοί μηχανικοί, για τους οποίους διαπιστώθηκε πως διακίνησαν σε τράπεζες του εξωτερικού περισσότερα από 2 δισ. ευρώ «μαύρου» χρήματος, το διάστημα 2009-2012.

Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτικών υπηρεσιών έπεσαν μεταξύ άλλων δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ έκαστος, ποσά που δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα άτομα που μπήκαν στον συγκεκριμένο κατάλογο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες για τα «μαύρα» χρήματα, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις φορολογικές δηλώσεις τους τα τελευταία 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, θα λάβουν επιστολή τη Δευτέρα η οποία θα τους δίνει προθεσμία πέντε ημερών για να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Αν βέβαια δεν καταφέρουν να δικαιολογήσουν τα ποσά που μπήκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών, τότε θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

By