Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι τρεις πιο πολυτελείς προορισμοί στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι ένα χωνευτήρι χρωμάτων, γεύσεων και πολιτιστικών εμπειριών. Στον τομέα του τουρισμού κυριαρχούσαν οι φθηνές προσφορές, όμως πλέον προσφέρει προτάσεις απίστευτης πολυτέλειας. 

Ταξιδέψτε στη γειτονική χώρα από την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη, στο Μποντρούμ -την αρχαία Αλλικαρνασό- με τη λάμψη του τζετ σετ μέχρι το Μαρμαρίς για οικογενειακές διακοπές πολλών αστέρων. 

Πρώτη στάση: Κωνσταντινούπολη 

Ciragan-Palace-IstanbulΕκτός από την επιβλητική Αγιά Σοφιά, την πολύβουη αγορά, τα μοντέρνα μπαρ και νυχτερινά κέντρα και τις φυσικές ομορφιές, η Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί και μερικά από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο όπως τα  Four Seasons και Kempinski στην ευρωπαϊκή ακτή του Βόσπορου με μαγευτική θέα.

Εκτός από πολυτελή είναι και πανάκριβα, καθώς οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 600 ευρώ τη βραδιά. 

Μετά από περιήγηση στα αξιοθέατα, βόλτα στο λιμάνι με ιδιωτικό σκάφος, ποτό στα μπαρ στις ταράτσες των πολυτελών αυτών συγκροτημάτων και δείπνο στα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, ο απαιτητικός επισκέπτης μπορεί να κατευθυνθεί στην «τουρκική Ριβιέρα».

Δεύτερη στάση: Μποντρούμ (Αλλικαρνασός) 

AmanyuraΗ «τουρκική Ριβιέρα» κρύβει πολλές εκπλήξεις. Κρυστάλλινες θάλασσες, εξαιρετικό φαγητό, άψογη εξυπηρέτηση και έξτρα πολυτελή καταλύματα. Στο Μποντρουμ μπορεί κανείς να διαλέξει είτε το υπερ- ρομαντικό  Amanruya, ένα παραδεισένιο καταφύγιο σχεδιασμένο για ζευγάρια που θέλουν ρομαντικές στιγμές μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και το Casa Dell’Arte, ένα μικρό ξενοδοχείο- μπουτικ με απαράμιλλο στυλ δίπλα στη θάλασσα.

Η Amanruya (που ανήκει στο γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα Aman) έχει μόνο 38 μπανγκαλόου, το καθένα με άψογα σχεδιασμένα μπάνια επενδεδυμένα εξ ολοκλήρου με μάρμαρο, μεγάλες ιδιωτικές πισίνες, καμπάνες για χαλάρωση με θέα το Αιγαίο και ιδιωτικούς χώρους για δείπνο. Το resort αποπνέει εξαιρετική πολυτέλεια και είναι ιδανικό για χαλάρωση.

Μία σχετικά πιο οικονομική εναλλακτική είναι το στυλάτο  Casa Dell’Arte, με μόνο 12 σουίτες η καθεμία διαφορετική. Ορισμένες έχουν απευθείας θέα στη θάλασσα, κάποιες εκτείνονται σε δύο επίπεδα με κρεβάτια σε σχήμα καρδιάς και ανεκτίμητα έργα τέχνης. Η αξία των έργων τέχνης που εκτίθενται στο ξενοδοχείο ξεπερνά τα 40.000 δολάρια. Η παραλία είναι πανέμορφη και οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στις λευκές καμπάνες υπό τους ήχους μουσικών επιλογών του τοπικού  DJ. Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, η Casa Dell’Arte προσφέρει μαθήματα στα οποία οι μικροί ταξιδιώτες μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν και να φτιάχνουν παιχνίδια από πηλό. 

Στάση τρίτη: Μαρμαρίς 

D-Maris-HotelΣε απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο από το Μποντρούμ βρίσκεται ένα ακόμη διαμάντι του Αιγαίου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει διασκεδαστικές δραστηριότητες σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο το οποίο έχει ό,τι μπορεί να ονειρευτεί κανείς σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Το  D-Hotel Maris προσφέρει σουίτες με θέα που κόβει την ανάσα, παραλίες με λευκή άμμο (το ξενοδοχείο εισήγαγε 250,000 τόνους από την Αίγυπτο), εστιατόρια με διάσημους σεφ, θαλάσσιες δραστηριότητες όπως θαλάσσιο σκι και κανώ, ιδιωτικά πολυτελή σκάφη και σπα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By