Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Τριαντάρια» μέχρι την Πέμπτη

Η θερμοκρασία από την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή μείωση.

thalassaΑυτή την εβδομάδα οι θερμοκρασίες κατά τόπους θα είναι άνω των 30 βαθμών Κελσίου, χωρίς να λείπουν και οι τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει.

Αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια,στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα έχουμε τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

By