Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τριαντάφυλλος: Περήφανοι για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Η αντιμετώπιση του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας ήταν για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του»

pasok-grafeia-ippokratous

«Η αντιμετώπιση του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας ήταν για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του, με κεντρική στόχευση να υπάρξει ένα νέο αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο. Σήμερα αυτό έγινε πραγματικότητα» τόνισε αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στη δήλωσή του ο κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «με τη συνεπή και σταθερή του θέση συνέβαλε καθοριστικά στο να ψηφισθεί ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο μπορούμε ως Έλληνες και Ευρωπαίοι, να είμαστε περήφανοι».

Υπενθύμισε πως με πρωτοβουλία του Κινήματος κατέστη δυνατή:

· Η ψήφιση ενός νέου, σύγχρονου και πρωτοπόρου αντιρατσιστικού νόμου που τιμωρεί τη ρητορική του μίσους, η οποία λειτουργεί ως υποκινητής εγκλημάτων ρατσιστικής βίας.

· Η ένταξη και προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου από τη ρητορική του μίσους.

· Η διαβεβαίωση στη Βουλή από τον Υπουργό ότι θα έρθει άμεσα η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

· Η εισαγωγή νέας διάταξης στο άρθρο 81Α ΠΚ με επαύξηση του πλαισίου ποινής για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

· Η υιοθέτηση διάταξης για την τέλεση των συγκεκριμένων εγκλημάτων μέσω διαδικτύου.

· Η θεσμοθέτηση της αυτεπάγγελτης δίωξης και η μη καταβολή παραβόλου από τον παθόντα.

Ακόμα, ο κ. Τριαντάφυλλος έκανε εκτενή αναφορά στις επιλογές και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το φθινόπωρο του 2011, επί υπουργίας των κ. Καστανίδη και Παπαϊωάννου και την προσπάθεια Ρουπακιώτη την περίοδο της συγκυβέρνησης.

Υπενθύμισε επίσης τη σταθερή θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου του Δημοκρατικού Τόξου, τη σχετική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, αλλά και την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου.

Τέλος υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την επίσπευση της κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή όσο και για τη συμπλήρωσή του με σημαντικές διατάξεις.

By