Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρομοκρατία μέσω ταχυδρομείου

Σκιές τρομοκρατίας ζωντανεύει ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη την Κυριακή σε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό.

antitromokratikiΣύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φάκελος είναι πανομοιότυπος με άλλους φακέλους οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, μάλιστα  ο δικαστικός, στο σπίτι του οποίου στο Χολαργό εστάλη ο παγιδευμένος φάκελος, έχει ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας και ειδικότερα με την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο φάκελος περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ. Μία γειτόνισσα, η οποία κρατούσε την αλληλογραφία του δικαστικού τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο ίδιος απουσίαζε, του παρέδωσε το φάκελο μαζί με τα υπόλοιπα γράμματα την Κυριακή. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Όταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Κατά πληροφορίες, ως αποστολέας στο φάκελο αναγράφεται η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που εστάλη. Ο φάκελος παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By