Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τροπολογία- ανάσα για τους κοινωφελείς φορείς

Απαλλάσσονται από  τις χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

vouli-dispistia

Την απαλλαγή κοινωφελών φορέων που στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τις χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη ρύθμιση «απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων ημέρας των δικαιούχων των τιμολογίων Πολυτέκνων και Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), καθώς και το τμήμα 4μηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας έως και 10.000 kwh των δικαιούχων τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης».

Η τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του δημοσίου και των εταιρειών KAVALA OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ENERGEAN OIL AND GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ και της ως εκ τρίτου συμβαλλομένης ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. για την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, που εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

By