Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τροπολογία για συμψηφισμό οφειλών ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου

Το Δημόσιο σταματά να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ των υπαλλήλων της εταιρείας

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Τον συμψηφισμό οφειλών ανάμεσα σε ΕΥΔΑΠ και δημόσιο προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, το δημόσιο θα σταματήσει επίσης, να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ.

Ειδικότερα, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον προσδιορισμό με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 του δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ από έργα υποδομής, κατασκευής έργων ύδρευσης ΝΠΔΔ, κατασκευής και συντήρησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ., καθώς και μη φορολογικών οφειλών της ΕΥΔΑΠ προς το δημόσιο.

Τυχόν οφειλές που θα προκύψουν, το ύψος των οποίων θα προσδιοριστεί αναλυτικά κατ’ έτος, με την ΚΥΑ, θα καλυφθούν από ειδική πίστωση που υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, θα εξοφληθούν κατά τα ειδικότερα οριζόμενα και εφόσον η ΕΥΔΑΠ παραιτηθεί από κάθε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο.

Με άλλη διάταξη στην ίδια τροπολογία καταργούνται η επιτροπή που ασκεί την διαχείριση του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ και παύει η υποχρέωση του Δημοσίου να καλύπτει εφεξής το έλλειμμα του λογαριασμού αυτού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By