Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρεις μήνες περιθώριο στις Περιφέρειες για τις Κυριακές

σύμφωνα με τροποποίηση του υπουργείου Ανάπτυξης

 

epixeiriseisΈνα ακόμη μήνα περιθώριο και συνολικά τρεις από την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα δοθεί στους αντιπεριφερειάρχες ή δημάρχους να αποφασίσουν ποιες Κυριακές του έτους θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε περίπτωση που παρέλθει η σχετική προθεσμία και δεν έχει ληφθεί απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων. Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται τον πρώτο μήνα κάθε έτους, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2015.

Με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του περιφερειάρχης Αττικής θα διορίζεται ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής και η θητεία του θα είναι 2ετής. Παράλληλα, ιδρύεται Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αυστηροποιούνται οι ποινές για τις πειραγμένες αντλίες. Ο υπεύθυνος θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, θα κατάσχονται οι σχετικοί μηχανισμοί και θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενη μετρητή. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται όταν εντοπίζονται και ίχνη μηχανισμών που έχουν αφαιρεθεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών, εντάσσονται στο καθεστώς ενισχύσεων του ν.3908/2011 και οι επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιοθερμικούς σταθμούς, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας β” τάξης σε λογιστές φοροτεχνικούς και με τη διαδικασία έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών Φοροτεχνικών, ενώ παρέχεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα εγγραφής ως μέλη Επιμελητηρίου και σε μη εγκατεστημένα στη χώρα μας πρόσωπα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By