Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρόικα για μεταρρυθμίσεις: «Ευαγγέλιο» οι υποδείξεις του ΟΟΣΑ

Η αγορά γάλακτος, τα ΜΗΣΥΦΑ και η απελευθέρωση στην αγορά άρτου είναι πολύ ψηλά στις υποδείξεις των δανειστών

troika

Οι υποδείξεις του ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά είναι πολύ υψηλά στα όσα επισημαίνει η τρόικα στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως έγινε γνωστό από το περιεχόμενο επιστολής των δανειστών στο εν λόγω υπουργείο, όπως διέρρευσε μετά από τη διυπουργική επιτροπή για τη μείωση της γραφειοκρατίας, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την επιστολή, η τρόικα αναφέρεται σε πλήρη εφαρμογή των προτάσεων «με πολύ λίγες και καλά αιτιολογημένες εξαιρέσεις» και επισημαίνει τα σημαντικά οφέλη για την οικονομία που θα είχε η εφαρμογή των προτάσεων, η οποία, όπως τονίζεται, «θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για την προθυμία και την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει με επιτυχία κρίσιμες για την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Υπογραμμίζεται δε από τους επικεφαλής των ελεγκτικών κλιμακίων: «Δεν μπορούμε να δούμε πώς η τρέχουσα αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια πολύ πειστική εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ και θέλαμε να φέρουμε αυτό το θέμα στην προσοχή σας».
Κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων, είναι η δυνατότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ σε τομείς της αγοράς, όπως η ημερομηνία λήξης στο φρέσκο γάλα, η απελευθέρωση για το ψωμί και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να φέρει προς διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντός του Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By