Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρόικα και Ξηρός χτυπούν τις πόρτες του Μαξίμου

Με καυτή ατζέντα συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

samaras_venizelos638

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μάξιμου προκειμένου να συζητήσουν θέματα τρομοκρατίας, διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και οικονομίας.

Πρώτο στο τραπέζι βρίσκεται το φλέγον θέμα της τρομοκρατίας μετά την διαφυγή του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού που εξακολουθεί να επισωρεύει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και να προκαλεί διεθνείς επικρίσεις και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να τον συλλάβει.

Και αν σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν διαφωνίες σε ό,τι αφορά στους στους υπηρεσιακούς όσο και στους πολιτικούς χειρισμούς δεν συμβαίνει το ίδιο και στο έτερο θέμα που θα βρεθεί στο τραπέζι αυτό των διαρθρωτικών αλλαγών.

Εμφύλιος υπουργείων για τα γάλατα και τα φάρμακα

Ήδη καταγράφεται διαφωνία υπουργών με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα των σημείων πώλησης των φαρμάκων όσο και για την διάρκεια του γάλακτος.

Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει εκφράσει διαφωνία ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει την σχετική ρύθμιση.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές συνδέονται και με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα, η οποία δείχνει να έχει σκαλώσει και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην χώρα μας προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση ζήτησε να μην επιστρέψει η Τρόικα πριν υπάρξει συμφωνία για να μην επιβαρύνεται και μόνο με την παρουσία τους το πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

Για το θέμα αυτό στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οποίος επίσης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By