Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρ. Πειραιώς: Έχει μειωθεί ο πολιτικός κίνδυνος για τις διεθνείς αγορές

Πρώτιστο μέλημα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τονίζει ο Μιχάλης Σάλλας 

sallas

Την ανάγκη δημιουργίας επιχειρήσεων-εθνικών πρωταθλητών, οι οποίες θα προκύψουν από την ανασυγκρότηση προβληματικών επιχειρηματικών κλάδων και θα είναι σε θέση να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, θεωρεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σάλλας σημειώνει πως «θα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε για τη διεθνή αγορά ανεξάρτητα από το πού προορίζεται η παραγωγή μας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο τη διαμόρφωση θεσμικών συνθηκών που θα ευνοούν την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και σε έκδοση ομολογιακού δανείου, διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος έχει υποχωρήσει, ενώ θεωρεί την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία «κλειδί» για την ανάκαμψη.

By