Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Να αφήσουν τα παιχνίδια με τα φάρμακα

Καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και τον Άδ.Γεωργιάδη να ανασκευάσει τα όσα είπε για το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Επίθεση κατά κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για τη φαρμακευτική δαπάνη που έχει προκαλέσει σφοδρή κόντρα στις δύο πλεύρες.
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 52% και η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση δεν ελαφρύνει τον πολίτη.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία του ελληνικού λαού.  «Στο θέμα του φαρμάκου, να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες επιβαρύνονται κάθε χρόνο με ένα δισεκατ. ευρώ λόγω των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων με τη συμμετοχή να έχει αυξηθεί στο 23,5% και της αποφυγής συνταγογράφησης φθηνών φαρμάκων. Επομένως όπως ανέφερε δεν προκύπτει ελάφρυνση από τη μειωση της τιμής σε περιορισμένο αριθμό φαρμάκων.

«Το φάρμακο είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να παίζουμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και να προχωρήσει σε διάλογο για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης υπό την προϋπόθεση ότι έχει στόχο τη μείωση κυρίως της ιδιωτικής δαπάνης και παράλληλα θα εξασφαλίζει την επάρκεια σε φάρμακο. Αν δεν το κάνει, όπως είπε, «τότε σημαίνει ότι μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος για τους κινδύνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση στη δημόσια Υγεία.»

Για τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι ο καλύτερος υπουργός για μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια Υγεία» ενώ ειδικά για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» τον κάλεσε να «να ξανασκεφτεί τι ανοησία είπε και να ζητήσει συγνώμη, από τους εργαζόμενους, τους ακροατές και ενδεχομένως από τις εταιρείες», αφού όπως τόνισε αυτό που ο υπουργός χαρακτήρισε διαπλοκή είναι δύο διαφημίσεις ύψους 3500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

«Αντεπίθεση» στον Τσίπρα οργανώνει το Μαξίμου  

(Visited 1 times, 1 visits today)
By