Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 Κάνει λόγο για μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο

tsipras-samaras

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα τέσσερα υποβρύχια που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα από τη διοίκηση του Abu Dhabi Mar που ελέγχει τα ναυπηγεία γνωστοποίησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για οσμή μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου μιλώντας στη Βουλή. ύστερα από επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο η σύμβαση του 2010, με την σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του εσχάτως καταδικασθέντα Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «τα ναυπηγεία δόθηκαν δώρο σε εταιρεία της οποίας εξασφαλίστηκαν απευθείας αναθέσεις συμβάσεων ύψους 3 δισ. ευρώ», ότι «πληρώθηκε αστρονομική προκαταβολή πάνω από 1 δισ.» και ότι «παραβιάστηκε κάθε γνωστή αρχή, πρακτική και μεθοδολογία για την υλοποίηση έργων και συμβάσεων και σήμερα το Π.Ν. δεν έχει τα υποβρύχια που παρήγγειλε και είναι αναγκαία στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι  το θέμα θα ανοίξει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο κάδρο μπαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου στα όσα διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από την επίμαχη σύμβαση που υπεγράφη το 2010. «Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται την εξεταστική επιτροπή» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε με νόημα πως «ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη την κυβέρνηση αυτή» διαχωρίζοντας σαφώς την θέση του από τις αποφάσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.

Η επισήμανση μάλιστα του υπουργού “Αμυνας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» φάνηκε να παραπέμπειστο… 2010. Λίγο αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός “Αμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010 αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By