Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Η ανάπτυξη δεν περνά από τα μνημόνια

Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Τσίπρας θέλει τον θάνατο του ιδιώτη, απαντά η κυβέρνηση.

 

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Η ανάπτυξη είναι το αντίθετο της καταστροφής, τόνισε ο ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας στην Αλεξανδρούπολη το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οπως ανέφερε, όταν γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με σχεδιασμό την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του ανθρώπινου δυναμικού και έχει στόχο τη διαρκή κοινωνική ανταποδοτικότητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι  επί πολλά χρόνια η Ελλάδα δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, καθώς οι κυβερνήσεις λειτουργούσαν  προς χάριν της διαπλοκής στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.

«Και αυτή η ανάπτυξη δεν περνά ούτε μέσα από τα μνημόνια που στόχο έχουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους στους δανειστές της, ούτε από τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θέλουν εργαζόμενους με μισθούς Βουλγαρίας, ούτε από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος», χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.

Οι βασικές αρχές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι :
-Η Ενίσχυση δραστηριοτήτων με αυξανόμενη ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές, όπως και εκείνων των δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην υποκατάσταση εισαγωγών.
-Η Στήριξη δραστηριοτήτων με ισχυρή διακλαδικότητα.
-Η Επικέντρωση σε δραστηριότητες εντάσεως εργασίας, που θα συμβάλλουν άμεσα στη μείωση της ανεργίας.
-Η Προτεραιότητα σε κλάδους και επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.
-Η Ενίσχυση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
-Η Στήριξη της δημόσιας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με την ενθάρρυνση παραγωγικών και καινοτόμων συνεταιρισμών.

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας θέλει τον θάνατο του ιδιώτη

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη τις προτάσεις του κόμματός του για την ανάπτυξη, βάλλοντας για μία ακόμη φορά κατά της “πολιτικής των μνημονίων”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση  προς τις ιδιωτικές επενδύσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «στον κόσμο του κ. Τσίπρα βασιλεύει το υπερκράτος και ο θάνατος του ιδιώτη. Οι επενδυτές διώκονται. Και χαρούμενος ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι θα φτιάξει και επαναστατικού τύπου κυβέρνηση με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κόμμα Αλαβάνου, τους τρεις δηλαδή φανατικούς οπαδούς της δραχμής».

 

By