Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Η εναλλακτική μας πρόταση αποδεικνύεται σήμερα η μόνη ρεαλιστική»

«Ο Σαμαράς έχει διαμορφώσει γύρω του μια ακροδεξιά ομάδα βγαλμένη από τις χειρότερες περιόδους της συντηρητικής παράταξης»

 

tsiparas3

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοκκινιά τόσο για το Μνημόνιο και την πολιτική που ακολουθεί όσο και για ακροδεξιές πρακτικές.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό ότι «έχει διαμορφώσει γύρω του μια ακροδεξιά ομάδα βγαλμένη από τις χειρότερες περιόδους της συντηρητικής παράταξης».

Αναφερόμενος στις αξιώσεις της τρόικας, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε δηκτικά: «Δεν ξέρανε τότε τι υπογράφανε;» και πρόσθεσε: «Ζητάνε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο, αδιαφορώντας για τις διαστάσεις που θα πάρει η ανθρωπιστική κρίση. Ζητάνε την οριστική κατεδάφιση για ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Ζητάνε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Νέα χαράτσια, για έναν ολόκληρο κόσμο που βρίσκεται πια στο όριο της επιβίωσης. Ζητάνε ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των παραγωγικών πόρων της χώρας μας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος του ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Πριν από 14 χρόνια 8 εκατ. βενεζουελάνοι βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχεια. Αυτά τα εκατομμύρια σήμερα έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να είναι ισότιμοι πολίτες με τους συμπολίτες τους και αυτό είναι που τους κάνει να αισθάνονται αυτόν τον ηγέτη, δικό τους άνθρωπο».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. «Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα σε αυτόν τον τόπο, εάν έχουμε τον λαό με το μέρος μας. Η κυβέρνηση που θα οικοδομήσουμε μετά τις επόμενες εκλογές, όσο κι αν προσπαθούν να τις αποφύγουν τώρα οι δυνάμεις του μνημονίου, για να γαντζωθούν στην εξουσία, θα είναι μια κυβέρνηση πλατιάς λαϊκής ενότητας, που θα επιβάλει μια προοπτική απελευθέρωσης για τον λαό μας, για τις κατώτερες τάξεις και θα έχει τη διαρκή στήριξη του ελληνικού λαού» υποστήριξε.

 

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Τσίπρα, που έκανε σήμερα στην περιοχή της Κοκκινιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «ο κ. Τσίπρας μιλάει για «ακροδεξιά» και  ακρότητες!  Δεν κοιτάει το κόμμα  του όπου οι ακραίοι κάνουν πάρτι!  Μας κάνουν και μαθήματα μετριοπάθειας…».

Όσον αφορά το ζήτημα της ΑΟΖ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι: «ο κ. Τσίπρας θέλει την Ελλάδα απομονωμένη  και εκτός Ευρώπης για να μην μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Ας θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος για την ΑΟΖ πριν από λίγους μήνες, ας θυμηθεί τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της Μακεδονίας».

Τέλος, κατέληξε δηλώνοντας ότι «φροντιστήρια Εθνικής πολιτικής δεν μπορεί να κάνει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε το κόμμα του».

 

 

 

By