Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Η κυβέρνηση κρύβει το περιεχόμενο της συμφωνίας

Η κυβέρνηση τήρησε τις συμφωνίες με την τρόικα, όχι με τον λαό υποστηρίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Tsipras
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ανακοίνωση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί «επιμελώς» να κρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα, το οποίο «θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο» μετά τις Ευρωεκλογές.

«Η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχεια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν είπε λέξη για το φόνο», σχολίασε με νόημα, μέσω γραπτής δήλωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας μάλιστα πως «με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το μνημόνιο».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι τήρησε πλήρως μόνο τις υποσχέσεις που έδωσε στην τρόικα, όχι αυτές που έδωσε στον ελληνικό λαό.

«Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό», επεσήμανε.

 

By