Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: ΘΑ επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό

 Μπορούμε-δεν μπορούμε, αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλάβει την εξουσία

ÔÓÉÐÑÁÓ ÅÈÍÏÍÔÁÔÁ ÅÔÇÍÏDATA ÅÈÍÏDATA ÅÐÉÓÊÅØÇ ÃÅÑÁÊÁÓ TSIPRAS VISIT GERAKASΑπαισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους της Εθνοdata, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό. Παράλληλα, εμφάνισε ως πιθανό σενάριο το κούρεμα των καταθέσεων, ως μέθοδο των δανειστών.

«Δεν οδηγούμαστε στα βράχια. Έχουμε πέσει στα βράχια», ανέφερε σ ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τα χρηματοδοτικά κενά στους τραπεζικούς ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τα 2,7 δισ. δημοσιονομικού ελλείμματος λόγων των μέτρων λιτότητας ενέχουν τον μεγάλο κίνδυνο η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα να μην είναι μια ανοιξιάτικη εκδρομή των Βορειοευρωπαίων στο μεσογειακό Νότο, αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπό μία έννοια η τρικομματική κυβέρνηση γιορτάζει σήμερα την προγραμματική της συμφωνία» και  απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στον όλεθρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό «να ξαναφέρουμε το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας εκεί που το βρήκαμε, δίνοντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους εργαζόμενους. Να αποδομήσουμε το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που έχουν οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια. Μας λένε, μπορείτε να επαναφέρετε το κατώτατο μισθό;  Εμείς λέμε, μπορούμε δεν μπορούμε, θα το κάνουμε για έναν λόγο.  Είναι η μόνη προϋπόθεση για να ξανακινήσει η οικονομία».

 

By