Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όλιβερ Στόουν: «Alexis, future primeminister»…

«Μελλοντικό Πρωθυπουργό» αποκάλεσε τον Τσίπρα ο χολιγουντιανός σκηνοθέτης – Αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ταινία για τον «ναζιστή, υπάλληλο της CIA» Γ. Παπαδόπουλο.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Ζάγκρεμπ: Ο αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, τον αποκάλεσε «μελλοντικό πρωθυπουργό» (future primeminister) και ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε σε ένα πλατύ χαμόγελο.

«Μόλις έφαγα με τον άνθρωπο που εύχομαι να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας σας. Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί.   Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την εκτίμηση του αυτή, ο Όλιβερ Στόουν την επανέλαβε και σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, όπου έβγαλε και μια ακόμη «είδηση»: Όταν ρωτήθηκε ποιό θα είναι το επόμενο project του, αποκάλυψε ότι η επόμενη ταινία του θα αναφέρεται στον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε ναζιστή και υπάλληλο της CIA! «Ήταν φασίστας» συγκατένευσε και ο κ. Τσίπρας ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Όλιβερ Στόουν: «Παρακολουθώ τις ταινίες του, μου αρέσουν πολύ, μ “αρεσε ιδιαίτερα το Platoon» είπε χαρακτηριστικά και έκανε την σύγκριση: «Έχουμε την ίδια κατάσταση στην Ελλάδα, δεν είναι πόλεμος με όπλα, αλλά έχουμε πολιτικο-οικονομικό πόλεμο» συμπλήρωσε.

tsipras stooun1Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, συμμετέχοντας στο 6o Subversive Forum, στο πλαίσιο του οποίου θα έχει κατ” ιδίαν συναντήσεις και συνομιλίες με τον φιλόσοφο κ.Σλαβόι Ζίζεκ και τoν αμερικανό σκηνοθέτη κ. Ολιβερ Στόουν, δημιουργό μεταξύ άλλων των κινηματογραφικών πορτρέτων του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, τον σλοβένο φιλόσοφο Σλάβοϊ Ζίζεκ και τον γάλλο ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση στο φόρουμ του φεστιβάλ μαζί με τον Ζίζεκ και τον Γάλλο ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν. Τίτλος της συζήτησης είναι «Ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», ενώ αναμένεται να δώσει συνέντευξη στο δίκτυο Al Jazeera.

tsipras stooun 2

By