Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Νέα συμφωνία με τους δανειστές

Διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και moratorium στην αποπληρωμή των τόκων ζητά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό RUSSIA24 παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας νέα συμφωνία από τους εταίρους και δανειστές. «Η Ελλάδα έχει συνάψει ένα δάνειο το οποίο την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, που βαραίνει ακόμα περισσότερο το χρέος της, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την πραγματική της οικονομία» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «διεκδικούμε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους μας που θα είναι βιώσιμη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους ίδιους τους δανειστές μας. Διότι αυτό το χρέος δε μπορούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσουμε στο βαθμό που διαρκώς αυξάνεται αντί να μειώνεται».

Με φόντο τις Ευρωεκλογές, «Φιλοδοξούμε να γίνουμε η ήρεμη εκείνη δύναμη που θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή θα είναι δημοκρατική και βαθιά κοινωνική ή δεν θα υπάρξει, θα διαλυθεί».

Στον αντίποδα, «εμείς είμαστε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, γι αυτό δε ζητάμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Ζητάμε τη ριζική αλλαγή της ευρωζώνης κι οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των λαών από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, εμείς θεωρούμε όλες τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών το κοινό μας σπίτι, που πρέπει να το προστατεύσουμε», εξηγώντας ότι «το όραμά μας για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι των λαών, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη, είναι η κοινή Ευρώπη, το κοινό σπίτι όλων των λαών.
Αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα, «η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε ότι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα, η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, αλλά η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, moratorium στην αποπληρωμή των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης. Μια τέτοια λύση είναι ενδεδειγμένη όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια», ζητώντας να γίνει πράξη μια «διεθνής διάσκεψη για το δημόσιο χρέος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By