Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Να δώθει λύση στο πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών

«Δεν μπορεί να θεωρείται κατάρα η μεγάλη παραγωγή», τόνισε ο κ.Τσίπρας κατά την περιοδεία του στο νομό Ημαθίας

tsipras

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί εξαιτίας των απούλητων προϊόντων τους, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Ημαθίας.

«Δεν είναι δυνατό το κόστος παραγωγής του ροδάκινου να είναι 0,25 ευρώ το κιλό, οι έμποροι να προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση 0,20 ευρώ και στην αγορά να πωλείται 1,80 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «δεν μπορεί να θεωρείται «κατάρα» το να υπάρχει μεγάλη παραγωγή και οι αγρότες να παρακαλάνε να ρίξει χαλάζι, για να πάρουν αποζημιώσεις».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν για ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, ένα άλλο μοντέλο παραγωγής που θα διασφαλίζει το εισόδημα όσων ασχολούνται με την καλλιέργεια του ροδάκινου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με αγρότες στην Κουλούρα και άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Αγροτικού Συλλόγου, όπου συγκεντρώνονται ροδάκινα και το μεσημέρι συνάντηση στη Νάουσα με ροδακινοπαραγωγούς, αγρότες, εκπροσώπους φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, Λίτσα Αμμανατίδου και στελέχη του κόμματος.

By