Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story»

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν ανοιχτή θέση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

tsipras deth-2

Την ανάγκη να κυριαρχήσει πολιτικά o ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας την εκλογική πρωτοπορία στις ευρωεκλογές και στο πλαίσιο αυτό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση και την συγκρότηση «ανοιχτών πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθούν λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών με αξιολύπητη υποβάθμιση του δημόσιου πολιτικού της λόγου, με διασπορά πανικού και κινδυνολογίας» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα του είναι είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρή και συγκροτημένη πολιτική δύναμη της χώρας, είναι δύναμη και εγγύηση σταθερότητας που όχι μόνο είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα, αλλά η διαφορά του με την ΝΔ όλο και διευρύνεται.

Ενόψει της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση.

«Η κυβέρνηση ξεφουσκώνει με πάταγο και μαζί της ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story, το προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο και από το ΔΝΤ», δήλωσε ακόμη.

Επέκρινε έντονα τους Σαμαρά – Βενιζέλο τονίζοντας ότι «δεν διστάζουν προκειμένου να υπονομεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να υπονομεύουν την σταθερότητα στη χώρα». Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε το σθένος ούτε καν να διεκδικήσει αυτό που το πρόγραμμα που συνυπέγραψε ορίζει: πως μετά την επίτευξη πλεονασμάτων θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

By