Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ο Σαμαράς εξευτελίζει τη χώρα

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ζητά να τον λυπηθούν οι δανειστές, γιατί διαφορετικά… θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ

tsipras seb4

Με δριμεία επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» άνοιξε η από κοινού συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ως «το μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, δηλαδή αυτόν του εξευτελισμού». «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ομολογεί την αποτυχία, αλλά δεν παίρνει ούτε θέση, δεν έχει καμία στρατηγική» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πολιτική διαπραγμάτευση που διατείνεται ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι δανειστές να λάβουν υπόψη τους σοβαρά τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού σε κάθε ευκαιρία ομνύει στο μνημόνιο. «Δεν θέτει κόκκινες γραμμές, δεν διεκδικεί τίποτα, ούτε κούρεμα του χρέους, παρά μόνο ζητά λύπηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «θεωρεί κουτούς ακόμα και τους ψηφοφόρους του».

«Ο εξευτελισμός δεν αφορά μόνο στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση προς τον πρωθυπουργό», που «δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά και ντροπή για την Ελλάδα». Απέτυχε η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή, ενώ κατέρρευσε και το τελευταίο παραμύθι της δήθεν επιτυχίας σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βοηθήστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τού δώσουν περισσότερα από πέντε λεπτά του χρόνου τους η κ. Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ» τόνισε δηκτικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την… ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων κάνοντας λόγο για «δήμευση της περιουσίας των πολιτών», καθώς και το θέμα λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής εντός της εβδομάδας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς θα τον καλύψει ως το τέλος όπως καλύψει ο κ. Βενιζέλος μέχρι τέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By