Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα

Το «success story» είναι η κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΕΦ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΒολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ παρουσίασε και το οικονομικό του πρόγραμμα, κατά την ομιλία προς του εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Η εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση και ζητούμενο είναι να πάει ο τόπος σ” αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Είναι πια κοινός τόπος, το να επιμένεις, όπως ο κ. Σαμαράς, σε μια πολιτική που όλοι πλέον, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ομολογούν πως είναι λανθασμένη και καταστροφική, «είναι περισσότερο από σφάλμα – είναι έγκλημα». Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο «success story» δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως ακόμη και η κ. Μέρκελ άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και είπε πως το κάνει αυτό για να αποσείσει τις ευθύνες της, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Αν υπήρχε επιτυχία θα έσπευδε να εισπράξει το «μπράβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «για µας σταθερή πολιτική επιλογή» αλλά υπογράμμισε ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα το επιδιώξει μέσω της ανάπτυξης και της δίκαιης φορολόγησης.

Απάντηση έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου στον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, ο οποίος έκανε λόγο για σύγχυση χωρίς προηγούμενο και απερίγραπτο παραλήρημα.

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται τους στόχους της κυβέρνησης (πρωτογενές πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζικού συστήματος, ρευστότητα στην αγορά), τους οποίους και υπονομεύει και αμφισβητεί. Όπως παλαιότερα, όταν δήλωνε ότι αποδέχεται την Ευρώπη, ενώ ζητούσε να συγκρουστούμε με τους εταίρους μας και να βγούμε από το ευρώ. Σύγχυση χωρίς προηγούμενο και απερίγραπτο παραλήρημα! Τι νόημα έχει να αναρωτηθεί κανείς πώς θα ξεκολλήσουμε από τη μνημονιακή εποχή, αν δεν σταθούμε στα πόδια μας με πρωτογενές πλεόνασμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή εποχή. Θέλει να γυρίσουμε πίσω, σε όσα μας οδήγησαν στα μνημόνια», δήλωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By