Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Πρέπει να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της Χ.Α., οι οποίοι έχουν ευθύνες

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

tsipras2

«Είμαστε κάθετα αντίπαλοι με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας για τους ψηφοφόρους της Χ.Α. πως «δεν είναι όλοι φασίστες».

Σχολιάζοντας αυτούς που ψήφισαν τη Χ.Α. στις κάλπες της περασμένης Κυριακής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως προφανώς και έχουν ευθύνη αλλά και εμείς έχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε».

Σημείωσε πως οι πολίτες που ψήφισαν ΧΑ δεν πρέπει να γίνουν «βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της παραπλάνησης, πως η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν μία αντισυστημική δύναμη. Δεν είναι αντι-συστημική, αν ήταν δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως θεωρεί «τον [Αντώνη] Σαμαρά και τον [Ευάγγελο] Βενιζέλο συνωμότες που υπό την καθοδήγηση της Άνγκελα Μέρκελ και των κυρίων Μπαρόζο και Γιουνκέρ, στις Κάννες, συνωμότησαν κρυφά από τα κόμματά τους και τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιβάλουν μια δοτή κυβέρνηση, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.

Πρόσθεσε οτι Σαμαράς και Βενιζέλος, «για να κρατηθούν στην εξουσία δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2021 είπε: «Από το λεφτά υπάρχουν του [Γιώργου] Παπανδρέου, πάμε στο κορόιδα υπάρχουν του κ. Σαμαρά…» και διερωτήθηκε αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς έχει άλλο πρόγραμμα από το Μνημόνιο.

Δηκτική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν», σημείωσε λιτά ο κ. Κεδίκογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της εκπροσώπου της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου.

«Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του.

Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου!

Και όπως λέει και ο στίχος: “Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα”…», σημειώνει η ΝΔ.

By