Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας στον Guardian:«Είμαστε η ελπίδα της αλλαγής»

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το πρώτο κόμμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που θα κατακτήσει την εξουσία χωρίς να έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του διορισμό στο Δημόσιο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας Guardian

tsipras

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, ακολουθώντας τις τακτικές… Ομπάμα παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης live chat στους αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού μέσου ενημέρωσης και μίλησε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τις σχέσεις της Ελλάδας, της Αριστεράς και μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους εταίρους και την ΕΕ, αλλά και το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το μνημόνιο δεν επιβλήθηκε για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά αποτελεί ένα πολιτικό σχέδιο της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όλα είναι διαπραγματεύσιμα, όσο τουλάχιστον υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ευρώπη έτοιμη να σταθεί ενάντια σε αυτό το σχέδιο». Έσπευσε να καταστήσει σαφές πάντως ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. «Μία τέτοια κίνηση, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί και η Μέρκελ, θα οδηγούσε την Ένωση σε κατάρρευση» επισήμανε.

«Η πολιτική ελίτ έχει οδηγήσει την Ευρώπη στο σταδιακό θάνατο. Είμαστε η ελπίδα της αλλαγής» υποστήριξε εν συνεχεία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, διαμήνυσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί ένα πολιτικό κόλπο, καθώς η τρόικα επιθυμεί την παράταση της θητείας του Α. Σαμαρά.

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Η επαναδιαπραγμάτευση της ελληνικής αριστερής κυβέρνησης δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο για χάρη των Ελλήνων, αλλά για χάρη όλου του ευρωπαϊκού Νότου» υποστήριξε.

tsipras

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως θέσει ως άμεσο στόχο μία ευρεία αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των φτωχών στρωμάτων» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας. «Ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς τα προβλήματα είναι τεράστια» συμπλήρωσε.

Ως βασικούς στόχους της κυβέρνησης της Αριστεράς, ο Α. Τσίπρας ιεράρχησε το τέλος της λιτότητας, τη διαγραφή του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης.

«Απαιτείται ένα ευρωπαϊκό New Deal, ώστε η Ευρώπη να υπερβεί την κρίση» κατέληξε.

By