Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: «Στόχος ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας»

Στη συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

aleksis-tsipras-kentriki-enosi-epimelitirion-elladas-skourletis

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση σήμερα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό της Κ. Μίχαλο, στο πλαίσιο των επαφών, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των επιμελητήριων ανέπτυξαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις θέσεις και της προτάσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου, ιδίως για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ενώ ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση του κόστους ενέργειας κ.λπ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και με όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν. «Στόχος μας είναι να συνάψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία και να πετύχουμε μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση«, ανέφερε.

Ο κ. Μίχαλος και η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ κατέθεσαν τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και συγκεκριμένα είπε ότι για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» θα πρέπει να υπάρξει η θέσπιση ενός πλαισίου που θα διαχωρίζει τους οφειλέτες, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που μπορεί να είναι υπερχρεωμένες, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν βιώσιμες.

By