Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Συμμαχίες για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι  «το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει».

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Στην ανάγκη μιας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα στοχεύει στο κτίσιμο μιας καινούργιας Ελλάδας, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ, στη διημερίδα του ΙΝΕΡΠΟΣΤ και του Levy Economics Institute, με θέμα της την έξοδο από την κρίση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «οι συμμαχίες είναι κορυφαίο ζήτημα που μας απασχολεί» καθώς, όπως εξήγησε, αποτελεί τον βασικό παράγοντα που εκτόξευσε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μάη, αλλά και ότι «εξαιτίας (και αυτού) το αποτέλεσμα του Ιουνίου δεν ήταν αυτό που θέλαμε» (λόγω της στάσης του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, όπως ανέφερε). Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η επιδίωξη συμμαχιών ενέχει μια απειλή, αλλά αποτελεί και πρόκληση για εμάς».

«Η απειλή είναι, μήπως, μέσα από την επιδίωξη της κυβερνητικής συμμαχίας χάσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, τη ψυχή μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «πρέπει οι άλλοι να γίνουν πιο ριζοσπάστες, όχι εμείς πιο συντηρητικοί».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει. Μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία πρέπει να εδραιωθεί στη βάση τού ότι είναι ανάγκη να κτιστεί μια καινούργια Ελλάδα».

«Η πρόκληση είναι, μέσα σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, να δείξουμε τόλμη και όχι εμμονές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως «συνεπώς πρέπει να κάνουμε κάθε υπέρβαση που θα κρίνουμε αναγκαία και η οποία θα υπηρετήσει αυτό το στόχο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

By