Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: κινητό αντιπαρακολούθησης το δώρο του Τσάβες

«Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες;», διερωτήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Ένα κινητό τηλέφωνο με λογισμικό αντι-παρακολούθησης είχε στείλει δώρο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στον Αλέξη Τσίπρα. Στην Κουμουνδούρου έφτασε ένα δέμα το οποίο περιείχε πέντε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, τελευταίας γενιάς και με προεγκατεστημένο σύστημα αντι-παρακολούθησης.

Αποστολέας δεν ήταν άλλος από τον Τσάβες. Το ένα από τα τηλέφωνα μάλιστα, που παρέμεινε στα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται απευθείας με το προσωπικό τηλέφωνο του προέδρου της Βενεζουέλας στο Μέγαρο Μιραφλόρες.

Τα υπόλοιπα δόθηκαν για χρήση μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, καθώς φαίνεται πως οι συχνές πυκνές διαμαρτυρίες για τις παρεμβολές στο δίκτυο και τις περίεργες διακοπές στις κλήσεις, που παραπέμπουν σε παρακολούθηση έφτασαν μέχρι το Καράκας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγχαρητήρια επιστολή Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2012 απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως η νίκη της αριστεράς «δίνει ελπίδα και δύναμη στις δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αγαπητέ σύντροφε,
Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σου μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και των άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμεων, που με ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό, που αγγίζει το 57%, αναδεικνύει και επιβεβαιώνει τη θέληση του λαού της χώρας σου για τη συνέχιση και εμβάθυνση των επαναστατικών δημοκρατικών αλλαγών προς όφελος των φτωχών, των ταπεινών, των δυνάμεων της εργασίας. Η νίκη των δυνάμεων της αριστεράς στη Βενεζουέλα δίνει ελπίδα και δύναμη στις δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη ώστε μαζί να προχωρήσουμε στον αγώνα μας για έναν κόσμο ειρηνικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό».

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας θέλει να μιμηθεί τον Τσάβες

Η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό, υποστήριζε ο Θεόδωρος Πάγκαλος όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

Ο κ. Πάγκαλος συνέκρινε τον κ. Τσίπρα (τον «χαρισματικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηρίζεται από τον Βρετανό δημοσιογράφο Άντριου Γκίλιγκαν) με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

«Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες;», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Πάγκαλος στο δημοσιογράφο της Telegraph.

«Με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό», προσέθεσε ο κ. Πάγκαλος.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By