Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ και όχι Μπαλτάκος Γκέιτ

Έντονη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και τους αντιπροέδρου της κυβέρνησης 

Socialist party leader Evangelos Venizel

Επίθεση στα «γεμάτα» κατά του Αντώνη Σαμαρά από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «επικίνδυνο για την ομαλότητα».

Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίο είπε πως είναι «υπόλογος» επειδή στηρίζει την «ακροδεξιά σέχτα» του πρωθυπουργού.

Μιλώντας  στο πλαίσιο περιοδείας του εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Μπαλτάκου. Τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «ο «αντ” αυτού» του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον «αντ” αυτού» του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!».

Αναρωτήθηκε αν «υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ό,τι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός» και «που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει «κολλητός» του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά»;

«Φίλες και φίλοι, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Επικίνδυνος για την ομαλότητα».

Επίθεση κατά Βενιζέλου

Κατά τον κ. Τσίπρα, υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό «είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της».

Συμπλήρωσε πως «η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί».

Για τις εκλογές

Εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη μετά τη μεταπολίτευση και είπε ότι «η μάχη αυτή δεν μπορεί να δοθεί και να κερδηθεί από τον καναπέ. Γιατί θα είναι μια μάχη σκληρή ενάντια σε αντιπάλους που και δύναμη έχουν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με το μέρος τους έχουν και κανένα δισταγμό δεν έχουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, από τα οποία το εντιμότερο είναι το ψέμα».

«Ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Γι” αυτό σας καλώ όλους στην πιο όμορφη μάχη. Στη μάχη για τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανατροπή των μνημονίων και των γερασμένων δυνάμεων που τα στηρίζουν. Στην τριπλή μάχη: Για μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, που θα είναι η αρχή του τέλους για το καθεστώς των μνημονίων.

»Για μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη στις περιφέρειες και στους δήμους, εκείνων των δυνάμεων που εκπροσωπούν το νέο, το άφθαρτο, το ανατρεπτικό και είναι έτοιμες να πουν το μεγάλο όχι στις αντιλαϊκές επιταγές των μνημονίων».

By