Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολιτικό φλερτ ΝΔ – Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας

 Μίλησε για «εσμό ακροδεξιών συμβούλων του Πρωθυπουργού» – Κεδίκογλου: Πολλές οι ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής

tsipras syriza synedrio
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Οι μάσκες έπεσαν, υπάρχει αδιάκριτο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στη ΝΔ και την ακροδεξιά» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει στην άκρη τους μισαλλόδοξους και τις συμμορίες της ακροδεξιάς», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ΝΔ με την ανακοίνωση που εξέδωσε υιοθέτησε στάση «ίσων αποστάσεων» «έναντι του προεδρείου της Βουλής και των νοσταλγών του Χίτλερ». «Υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή», εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η ασυδοσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή δεν είναι αποτέλεσμα «ατυχήματος», αλλά ζήτημα πολιτικής επιλογής από την ηγεσία της ΝΔ. Ωστόσο διαχώρισε τους πολίτες που ψηφίζουν ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι είναι «δημοκρατικοί άνθρωποι» από την ηγεσία.

Μάλιστα έκανε λόγο για «εσμό ακροδεξιών συμβούλων του Πρωθυπουργού» και για «ακροδεξιά ολισθήματα» του Α. Σαμαρά. Υπενθύμισε ενδεικτικά ότι 50 Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν την πρόταση της Χρυσής Αυγής για άρση της ασυλίας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλου, προκειμένου να δικαστεί για πολιτικές του απόψεις (σ.σ. ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για 70 Βουλευτές όμως το νούμερο δεν είναι σωστό). Υπενθύμισε ακόμη ότι ο Γραμματέας της Ν Μ. Κεφαλογιάννης καταψήφισε την άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη, για τη βιαιοπραγία κατά Λ. Καννέλη και Ρ. Δούρου.
Αναφερόμενος στην επιστράτευση των καθηγητών ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει να ακολουθηθούν ξανά αυτές οι διαδικασίες από την κυβέρνηση. «Θα τσακίσουμε στην πράξη τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων» είπε και πρόσθεσε ότι η απάντηση την επόμενη φορά θα είναι πολιτική απεργία με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε μία πρόταση – έκπληξη. Με προφανή στόχο να περιοριστεί η ισχύς των τάσεων στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη δυνατότητα να υπάρχουν ενιαία λίστα ή ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Η πρότασή του είναι κάθε φορά το συνέδριο να αποφασίζει αν θα γίνται η εκλογή οργάνων με ξεχωριστά ψηφοδέλτια ή ενιαία λίστα. Η πρόταση αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αριστερής Πλαφόρμας.

Όσον αφορά τις συνιστώσες ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι υπάρχει δέσμευση για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ «και δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω», αλλά πρότεινε να υπάρξει «κατανόηση» στον διαφορετικό «βαθμό ωρίμανσης» που έχουν ορισμένες συνιστώσες που καλούνται να αυτοδιαλυθούν.

Κεδίκογλου:  Πολλές οι ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής

KedikoglouΚλιμακώνοντας την ένταση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, μίλησε πάλι για τα «δύο άκρα» του πολιτικού φάσματος, κάνοντας λόγο για «πολλές ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ.

«Σε  ένα νέο ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ανευθυνότητας  ο κ. Τσίπρας τάσσεται εναντίον της νομιμότητας, απειλεί επενδυτές και επιχειρεί να συκοφαντήσει  ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει το σκορποχώρι των συνιστωσών του. Τα άκρα ορίζονται από τις πρακτικές τους και, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ομοιότητες με τη Χρυσή Αυγή είναι πολλές» ήταν η δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μιλώντας για χυδαία επίθεση εναντίον του.

«Σε μια ακόμα χυδαία επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ντρέπεται να εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Πλέον, ο κ. Κεδίκογλου, στην προσπάθειά του να καλύψει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία θεωρία των δυο άκρων αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και τα κόμματα που συνεχίζουν να τον στηρίζουν ως εκπρόσωπο την κυβέρνησης».

By