Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσοχατζόπουλος: Πολιτική η δίκη μου

 «Πολιτική» χαρακτήρισε τη δίκη του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

TsoxatzopoulosΟ πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και με έντονο ύφος υποστήριξε ότι το αντικείμενο της δίκης αφορά μια κυβερνητική απόφαση για την αγορά όπλων, που ελήφθη μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

«Οι ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα, το δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη. Και αυτό, γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ , δεν την πήρε ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στον χώρο της Άμυνας, χωρίς το ΚΥΣΕΑ.

Τότε, λόγω των Ιμίων, η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού».

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδηλίνη εισηγήθηκε στο δικαστήριο να επιφυλαχθεί σε ότι αφορά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ. Απευθυνόμενη στον πρώην υπουργό, η εισαγγελέας είπε ότι στόχος είναι η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και τόνισε ότι οι εισαγγελείς δεν έσπευσαν να καλέσουν αυτεπαγγέλτως πρώην υπουργό, που πρόσφατα δήλωσε ότι αν κληθεί «θα κάψει» τον κ. Τσοχατζόπουλο.

By