Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤτΕ: Στουρνάρας ο νέος διοικητής

Η θητεία του νυν κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου λήγει στις 20 Ιουνίου

stournaras600_160314

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της τράπεζας, τον διορισμό του  Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή.Η θητεία του νυν κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου λήγει στις 20 Ιουνίου.

Λίγο μετά την επισημοποίηση της διαδοχής ηγεσίας στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός σημείωσε τα εξής:

«Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας».

Σημειώνεται πως τυπικά την απόφαση αναλαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο και η απόφαση θα πρέπει να κυρωθεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

By