Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Proton Bank και ΤΤ και με τη «βούλα» στην Eurobank

Υπογράφτηκαν οι δεσμευτικές συμφωνίες μεταξύ της τράπεζας και του ΤΧΣ

 

taxidromikotamieuftirioΟλοκληρώθηκε με την υπογραφή των αντίστοιχων δεσμευτικών συμφωνιών με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η πώληση της Νέας Proton Bank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Eurobank.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ για την πώληση της Proton Bank

«Σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Eurobank, η πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαγωνιστική διαδικασία έλαβαν μέρος η Eurobank και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, δεσμευτική προσφορά που πληρούσε τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Η μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση της Νέας Proton Bank από το ΤΧΣ και τις απαραίτητες εγκρίσεις από την DG Comp, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank».

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ για την πώληση του νέου ΤΤ

Επιπλέον σήμερα  με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ), στην Eurobank.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο του Μνημονίου, εκπλήρωσε, εντός του χρονοδιαγράμματος, τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του αναφορικά με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαγωνιστική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκαν, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, τέσσερις (4) προσφορές.

Στην τελική απόφαση συνεκτιμήθηκαν παράμετροι όπως οι όροι των προσφορών, η μακροχρόνια μεγιστοποίηση της ωφέλειας που προκύπτει για το συνολικό χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ, καθώς και η συστημική σταθερότητα. Το προσφερθέν τίμημα θα καταβληθεί σε μετοχές της Eurobank που θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.

Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους καταθέτες και πελάτες του.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί με εισφορά των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank και μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από την DG Comp, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By