Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υεμένη: Ένοπλοι βομβαρδίζουν το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης

Εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

yemenh

Ένοπλοι σιίτες αντάρτες βομβάρδισαν σήμερα το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της Υεμένης στη Σαναά, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα φοβούμενοι κλιμάκωση της βίας ύστερα από εβδομάδες μαχών και διαδηλώσεων, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ένοπλοι σιίτες Χούτι προωθήθηκαν στην πρωτεύουσα ύστερα από συγκρούσεις με τον στρατό στα βορειοδυτικά προάστια της Σαναά χθες και κάτοικοι της βορειοδυτικής περιοχής αλ-Σάμλαν δήλωσαν ότι αντάρτες προελαύνουν στην Οδό Ταλάτιν, η οποία αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα στο δυτικό άκρο της πόλης.

Οι Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης στη Σανάα χθες βράδυ και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο βομβαρδισμός του κτιρίου συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

«Οι Χούτι συνεχίζουν τον βομβαρδισμό του κτιρίου της τηλεόρασης με όλα τα είδη των όπλων μέχρι αυτή τη στιγμή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο με έκτακτη ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν όπως-όπως τις εστίες τους στην πρωτεύουσα και στις γειτονιές όπου μαίνονται συγκρούσεις.

«Οι βόμβες έπεσαν στο διπλανό σπίτι. Γι αυτό πήρα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και κατευθυνθήκαμε στο νότο της Σαναά. Αφήσαμε τα πάντα πίσω», δήλωσε ένας κάτοικος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, διαδηλωτές Χούτι έχουν αποκλείσει το μεγάλο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Σαναά και πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες στα υπουργεία ζητώντας την απομάκρυνση της κυβέρνησης και την επαναφορά των επιδομάτων που έκοψε το κράτος το Ιούλιο στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται μαχητές Χούτι σε διάφορα μέρη της χώρας από την Τρίτη.

By