Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΑΝ: Εθνική ανάγκη να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στις τιμές

«Για να μονιμοποιηθεί το μέτρο πρέπει να δώσουμε δείγματα γραφής»

skordasΕκκληση στους καταστηματάρχες στον τομέα της εστίασης να δείξουν την κοινωνική και εθνική τους ευθύνη και να μειώσουν άμεσα τις τελικές τιμές καταναλωτή μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, απευθύνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

«Για να μονιμοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει στο τέλος του χρόνου να έχουμε δώσει ένα δείγμα γραφής ότι λειτούργησε ευεργετικά για τα δημόσια έσοδα και όχι αρνητικά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για το αν εκτιμά ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τους καταστηματάρχες απαντά:

Είναι εθνική ανάγκη να ανταποκριθούν. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός είχε μια πολύ σημαντική επιτυχία πείθοντας την τρόικα για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Προκειμένου αυτό το μέτρο και να μονιμοποιηθεί στην εστίαση και να αποτελέσει και αρχή για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, θα πρέπει η πλευρά των επαγγελματιών του κλάδου να δείξει την κοινωνική και εθνική της ευθύνη και να μειώσει άμεσα τις τελικές τιμές καταναλωτή, να δηλώνει τον τζίρο που κάνει-να κόβει δηλαδή αποδείξεις- έτσι ώστε να φανεί ότι ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής δεν έχει αρνητική επίπτωση στα δημόσια έσοδα και να μπορέσουμε να πάμε σε γενικότερες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Για να μονιμοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει στο τέλος του χρόνου να έχουμε δώσει ένα δείγμα γραφής ότι λειτούργησε ευεργετικά για τα δημόσια έσοδα και όχι αρνητικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By