Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΚΑ: Φθηνό ρεύμα και για τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στόχος να προσφερθούν ευνοϊκά τιμολόγια από το σύνολο των επιχειρήσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

deiΜε πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, προωθούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενταχθούν σε θεσμό αντίστοιχο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (KOT) όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που εξυπηρετούν Δημοτικά,  Εκκλησιαστικά,  Κοινωνικά Συσσίτια και άλλες ανάλογες δράσεις κοινωνικών παροχών, καθώς επίσης και οι λογαριασμοί των ειδικών Κοινωνικών Προνοιακών Υποδομών στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως π.χ. τα Παιδικά Χωριά SOS, κ.ά. Πρόθεση του ΥΠΕΚΑ είναι να προσφερθούν ευνοϊκά τιμολόγια από το σύνολο των επιχειρήσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη Δευτέρα ο κ. Μανιάτης προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε, Αρθούρο Ζερβό, επισημαίνεται ότι για φορείς που επιτελούν έργο κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, προκειμένου να απολαμβάνουν αντίστοιχες εκπτώσεις με τους δικαιούχους του Κ.Ο.Τ ΙΙ, στο οποίο εντάσσονται – μεταξύ άλλων – οι άνεργοι, τα ΑμεΑ και τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής στήριξης, εξασφαλίζοντας ποσοστό έκπτωσης που προσεγγίζει το 40% σε σχέση με τα υφιστάμενα τιμολόγια. Προκειμένου να μην υπάρξουν περιστατικά κατάχρησης της ειδικής αυτής έκπτωσης, θα μπορούσε να τεθεί ανώτατο όριο αναγνωριζόμενης κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, η συγκεκριμένη ενέργεια θα αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό κόστος των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που με πολύ κόπο και προσπάθεια έχουν δημιουργήσει σε ολόκληρη τη χώρα αρκετοί Δήμοι, Ενορίες, καθώς και η Κοινωνία των Πολιτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By