Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπερασπιστής του Κλούνεϊ ο Παναγιωτόπουλος, τα «χώνει» στον Μπόρις Τζόνσον

Η δημοσκόπηση του Guardian συνεχίζει να δείχνει την επιθυμία για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

elgin_2821225b

Νέο επεισόδιο στη «μάχη» για τις δηλώσεις που έκανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, καθώς μετά από την επίθεση που έκανε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον στον γνωστό ηθοποιό, ήρθε νέα παρέμβαση του Έλληνα υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιώτοπουλου, που στηρίζει τον Κλούνεϊ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Παναγιωτόπουλος, όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τον Χολιγουντιανό σταρ ως νοσταλγό του Χίτλερ, σχολίασε: «Ήλπιζα ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian».

«Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ, αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του, συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια» υπογραμμίζει ο υπουργός Πολιτισμού.

Και καταλήγει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον -με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος -με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς».

Σχετικά με τη δημοσκόπηση στο site της Guardian με το ερώτημα «Έχει ι Τζορτζ Κλούνεϊ δίκιο; Πρέπει τα μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;», ποσοστό 88% ζητά την επιστροφή τους, ενώ αντίθετο τάσσεται το 12%, μέχρι στιγμής. Η δημοσκόπηση ολοκληρώνεται εντός μερικών ωρών.

By