Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ μέγας φοροφυγάς

Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη για φοροδιαφυγή – Είχε εστιατόρια και ταβέρνες στα οποία απασχολούσε….αστυνομικούς – Με κρυφές ταμειακές μηχανές έκοβε αποδείξεις

Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ, σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, τμήματος των βορείων προαστίων, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για τη «διαχείριση» τριών καταστημάτων εστίασης, με νομικά υπεύθυνη τη σύζυγό του.

article8218.w_l

Είχε online συνδεδεμένες «κρυφές» ταμειακές μηχανές, στις οποίες έκοβε αποδείξεις, όταν έμπαινε κάποιος φορολογικός έλεγχος

Ο αξιωματικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα των υγειονομικών διατάξεων.

Ο διοικητής φαίνεται να διατηρούσε, τρία καταστήματα, εστιατόρια και ταβέρνα, δύο στο κέντρο της Αθήνας και ένας στους Αμπελοκήπους

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διοικητής φαίνεται να διατηρούσε, τρία καταστήματα, εστιατόρια και ταβέρνα, δύο στο κέντρο της Αθήνας και ένας στους Αμπελοκήπους, στα οποία απασχολούνταν αστυνομικοί και άλλοι πολίτες, χωρίς τις απαραίτητες υγειονομικές άδειες και άδειες εργασίας.

Συνελήφθησαν ακόμη 10 άτομα που απασχολούνταν παράνομα στα καταστήματα του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσά στους οποίους δύο ακόμη αστυνομικοί. Στα συγκεκριμένα καταστήματα γινόταν το «αδιαχώρητο» από πελάτες, έως και 200 τον αριθμό, σε τουλάχιστον ένα από αυτά, διώροφο, με 20-25 υπαλλήλους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 55χρονος αξιωματικός, εξαιτίας ψυχολογικών λόγων είχε τεθεί σε υπηρεσία γραφείου. Εφεραν όμως ένα παράδειγμα της «ασυμβίβαστης» δράσης του. «Είχε ας πούμε υπηρεσία 14:00-22:00. Εκείνος έφευγε στις 20:00 και πήγαινε να λειτουργήσει τα καταστήματά του.

«Είχε καταστήσει »πάρεργο» την αστυνομική του ενασχόληση» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «υποχρέωνε» συναδέλφους του από την ίδια υπηρεσία να εργαστούν «μαύρα» στα καταστήματά του.

Είχε καταστήσει πάρεργο την αστυνομική του ενασχόληση, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως σε δύο καταστήματα βρέθηκαν κλειστές μικρές αποθήκες, κλειδιά των οποίων είχε μόνο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, στις οποίες είχε online συνδεδεμένες «κρυφές» ταμειακές μηχανές, στις οποίες έκοβε αποδείξεις, όταν έμπαινε κάποιος φορολογικός έλεγχος.

Σε ερώτηση του TheToc.gr γιατί ο αστυνομικός υποδιευθυντής παρέμενε στο σώμα, αφού είχε τόσο μεγάλες οικονομικές απολαβές από τις… ταβέρνες, αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν ότι εκεί εντοπίζεται το «στοιχείο» διαφθοράς.

«Φανταστείτε αστυνομικούς να επιχειρούν έλεγχο σε ένα από αυτά τα καταστήματα. Και βγαίνει μπροστά τους ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και τους λέει ότι το κατάστημα είναι στο όνομα της γυναίκας του. Τι θα έκαναν οι αστυνομικοί;» αναρωτιούνται στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By