Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπομνήματα παρέδωσαν στις ανακρίτριες οι Μιχαλολιάκος και Παππάς 

Η ποινική μεταχείριση και των τριών αναμένεται να αποφασιστεί, αφού ολοκληρωθεί η απολογία του Γιάννη Λαγού

xristos pappas

Ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές απολογίες, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιακου και του βουλευτή Χρήστου Παππά ενώ αυτήν την ώρα απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος, Γιάννης Λαγός.

Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσαν υπομνήματα στις δύο εφέτες, ενώ φέρονται να αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά. Και οι δύο φέρονται να υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί προφυλάκιση και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι παράνομη, καθώς τα ευρήματα βάσει των οποίων ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο που είχαν γίνει έλεγχοι στα σπίτια τους και καταγεγραμμένα σε εκθέσεις κατάσχεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος κρατούμενος βουλευτής Γιάννης Λαγός δεν θα τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους δύο καθώς φαίνεται διατεθειμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

Η ποινική μεταχείριση και των τριών αναμένεται να αποφασιστεί, αφού ολοκληρωθεί η απολογία του Γιάννη Λαγού.

πηγή: AMΠΕ

By