Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο χωρίς τον Μανιτάκη

Ασθενής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Επί τάπητος όλο το «πακέτο» του νομοσχεδίου – Σκούπα στο υπουργικό συμβούλιο

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Χωρίς την συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος είναι ασθενής, συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο όλο το «πακέτο» των τρεχόντων θεμάτων ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου που θα αποτυπώσει την συμφωνία με την Τρόϊκα και θα απελευθερώσει την μηνιαία δόση της οικονομικής βοήθεια. Ο υπουργός διοικητικής μεταρύθμισης είναι κλινήρης στο ξενοδοχείο που διαμένει λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας και ενημέρωσε γι αυτό εγκαίρως τον Δημήτρη Σταμάτη.

Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης το θέμα των αποχωρήσεων από το δημόσιο και τα υπόλοιπα μέτρα δημσιονομικής προσαρμογής και περιστολής δαπανών.Υπενθυμίζουμε ότι από το πολυνομοσχέδιο έχουν ήδη αποσυρθεί τρεις τροπολογίες ενώ έχει προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας με το αίτημα να περιληφθούν στο νομοθέτημα. Παράλληλα, το υπουργικό θα επιλέξει και τους αντιπροέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

By