Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνει κανείς επενδύσεις

Συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας  στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4

varvitsiotis fosphotos

«Η Ελλάδα δεν είναι μια αποτυχημένη χώρα. Η Ελλάδα εκπλήρωσε το στόχο της και ο στόχος της για φέτος είναι να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και, πράγματι, έχουμε 340 εκατομμύρια ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα. Για την επόμενη χρονιά η πρόβλεψη είναι να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ». Αυτά τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο και στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σχετικά με το πρόβλημα της ανεργίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι είναι «το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σήμερα», σημειώνοντας: «Αυτή την ώρα που μιλάμε, το 27% του πληθυσμού μας είναι άνεργοι. Το 60% των νέων μας είναι άνεργοι. Αυτό είναι -για μένα- το μεγάλο μας πρόβλημα. Θα ήθελα να τονίσω ότι, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι, υψηλότατου μορφωτικού επιπέδου, που μιλάνε πάνω από δύο γλώσσες και αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας»

Για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι τώρα βλέπουμε να επιστρέφει σχετικό ενδιαφέρον και επεσήμανε: «Στους σιδηροδρόμους υπήρξε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Επίσης, και για τα λιμάνια μας. Η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνει κανείς επενδύσεις, να κάνει κανείς επιχειρήσεις. Ήμουν στο Ισραήλ, μια μόλις μέρα πριν, και άκουσα τον πρωθυπουργό της χώρας να λέει ότι οι έξυπνοι μάνατζερ πάνε τώρα στην Ελλάδα για να επιχειρήσουν. Νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος και η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά με το πλάνο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων. Αφορά τα λιμάνια και τις μαρίνες. Συζητάμε με την κινεζική εταιρεία COSCO, η οποία, ήδη, έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να επεκτείνει την επένδυσή της κατά 250 εκατομμύρια ευρώ. Και μέχρι και το τέλος του μήνα θα έχουμε μια συνολική προσφορά για όλο το λιμάνι. Το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφτηκε την το Λονδίνο, όπου και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, με θέμα «Ευρώ, Ελλάδα και Νότια Περιφέρεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By