Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υποχώρηση στην απόδοση των 10ετών – 5ετών ομολόγων

Κίνησε τα νήματα για τους ελληνικούς τίτλους η ανακοίνωση του Ντράγκι

omologa

Μετά από την ιδιαίτερα έντονη αίσθηση που προκάλεσε τις διεθνείς αγορές η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων, οι αγορές αντέδρασαν έντονα και στα ελληνικά ομόλογα που έγραψαν σημαντική μείωση στα επιτόκια τους για την Πέμπτη.

Ειδικότερα, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες Τετάρτη με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.

Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%.

By