Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση ηρωίνης: Άλλος ένας τόνος και 14 συλλήψεις

Όλα τα ναρκωτικά φέρονται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στη περιοχή της Ελευσίνας – Ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση

ναρκωτικα

Τελευταία ενημέρωση: 21:59

Δεκατέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαμπρικά, όπου βρέθηκε ακόμα ένας τόνος ηρωίνης, ύστερα από επιχείρηση του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας  καθώς και της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Πρόκειται για 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέονται με τον εντοπισμό πριν περίπου δέκα ημέρες άνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένα Αλβανός υπήκοος.

Όλα τα ναρκωτικά φέρεται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και παρακολουθείτο απο τις διωκτικές αρχές.

Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

Συλλήψεις

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν 14 συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Έλληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Το συγκεκριμένο πλοίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν

Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη

Θερμά συγχαρητήρια προς το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό ενός ακόμα φορτίου-μαμούθ ηρωίνης στο Κορωπί εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και τόνισε ότι πρόκειται για «τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του την Κυριακή μετά τη νέα επιτυχημένη επιχείρηση του Λιμενικού μετέφερε άλλωστε και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού ενώ έστειλε και το μήνυμα πως «κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν».

By